Tandkrona

TANDKRONA I UPPSALA

När en tand har omfattande skador eller delar av en tand saknas är det inte säkert att den kan lagas med hjälp av fyllningar. Då kan det bli aktuellt att ersätta den med en tandkrona. En tandkrona är konstgjord del av en tand som formas utifrån den ursprungliga tanden. Tandkronan fungerar därmed som en permanent övertäckning, och fästs i den riktiga tanden.

SÄTTA IN TANDKRONA – SÅ FUNGERAR DET

Först tas ett avtryck av din gamla tand. Avtrycket fungerar som en modell för tandteknikern som tillverkar tandkronan. Sedan slipas tanden för att ge plats åt kronan. En tandkrona kan tillverkas i flera olika material, och kan sättas fast direkt i tanden eller med hjälp av ett stift. Materialval och metod för att fästa tandkronan påverkar också kostnaden. Eftersom en tandkrona tillverkas för varje individuell tand behövs ofta fler återbesök hos tandläkaren för att passa ut den. Under tiden får du vanligtvis en provisorisk plastkrona.

BOKA TID FÖR EN FÖRSTA UNDERSÖKNING

Tandkronor är visuellt tilltalande och funktionella ersättningar för skadade tänder. Vi har alltid en dialog med våra patienter för att komma fram till en lösning som är bäst lämpad utifrån behov och förväntningar.  Kontakta oss idag för att sätta in tandkrona i Uppsala, så kan vi boka en första undersökning.