Allmän tandvård

FÖREBYGGANDE TANDVÅRD

Vi på kliniken vill finnas för dig och stödja dig på vägen till en bättre munhälsa. Vi erbjuder dig egenvård genom regelbundna munhälsokontroller. Därefter gör vi en behandlingsplan som är anpassad för att hjälpa dig att förebygga sjukdomar samt att förhindra sjukdomsutveckling. Det gör att du får den vård som fungerar bäst för dig.

LAGNINGAR

Om du behöver laga en tand, hjälper vi dig mer än gärna och vi använder oss endast av högkvalitativa material för att uppnå bästa möjliga resultat. Det finns också möjlighet att byta ut amalgamfyllning, sluta mellanrum och göra fasader av estetiska skäl. 

ROTBEHANDLINGAR

Rotbehandling är en vanligt förekommande behandlingsmetod när rötter på tanden behöver rengöras. Vi har stor erfarenhet av rotbehandlingar och det tar oftast 3 behandlingstillfällen. Behandlingen sker under sterila förhållanden för att minimera efterbesvär och ge bästa resultat.

TANDUTTAGNINGAR

Behöver du hjälp med tanduttagning kan du vara lugn, då vi har stor kunskap för en lindrig extraktion med minimala efterbesvär. Vi kommer att göra en värdering av ditt medicinska tillstånd samt planera extraktionen tillsammans med dig, för minimal påverkan. Kliniken erbjuder även avancerade ingrepp och hjälp vid akuta besvär. Innan extraktionen planerar vi även hur den förlorade tanden ska ersättas om behovet finns. Vi lyssnar till dina behov. 

TANDIMPLANTAT

Saknar du en eller flera tänder så finns det flera sätt att ersätta dem. Med tandimplantat får du en fast sittande tand som är fristående från närliggande tänder. Det är lätt att hålla rent och det färdiga resultatet går ofta inte att skilja från dina övriga tänder. Innan behandling görs en noggrann undersökning, utvärdering och framförallt får du berätta om vilka förväntningar du har. Dina visioner är viktiga för oss.
Har du fler frågor om allmän tandvård i Uppsala? Läs vidare under menyfliken ”Allmän tandvård”. Du är också varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer