Skalfasader

Skalfasader I UPPSALA

Estetisk tandvård i form av skalfasader kan hjälpa dig mot ett leende som du vill ha. Att planera inför en sådan behandling samt att noggrant gå igenom dina förväntningar är viktigt för ett lyckat resultat. Skalfasader kan hjälpa dig om du är missnöjd med formen på dina tänder. En lätt konturering av tandens framsida görs och med hjälp av en tandtekniker formas dina tänder till ett naturligt utseende. Vanligtvis inom en vecka är ett nytt leende på plats, eventuella justeringar är möjliga efteråt om resultatet inte motsvarar dina förväntningar.
För dig som är intresserad av estetisk tandvård för att korrigera formen på dina tänder kan skalfasader vara rätt metod för dig. Skalfasader är ett tunt porslinsskal som fästs på tandens framsida, och används bland annat för att dölja mindre sprickor, stora glipor, ojämna eller missfärgade tänder.
Skalfasader är tåliga och kan hålla upp till 20 år. Man bör dock inte slita eller dra i saker med hjälp av tänderna, då skalfasaderna kan skadas av sådana rörelser. Skalfasader ger ett naturligt resultat, med fördelen att de inte missfärgas av mat och dryck som kaffe och rödvin till skillnad från dina tänder. Många väljer också att kombinera insättningen av skalfasader med en tandblekning för ett ännu snyggare resultat.

Skalfasader

Skalfasader tillverkas av en tandtekniker som framställer det tunna porslinsskalet. Sedan tar det ungefär en vecka innan ditt nya leende är på plats. Dessa formas efter dina egna tänder, vilket gör att passformen och utseendet på dina skalfasader passar in perfekt. Det är också möjligt att genomföra justeringar efteråt ifall du inte skulle vara helt nöjd.