Dra ut tand

DRA UT TAND UPPSALA

Det finns vissa tillfällen då tandläkaren anser att den bästa lösningen är att dra ut en tand. Om du har väldigt skadade och inflammerade tänder eller tandlossning kan en tandextraktion bli aktuellt. Det kan också handla om visdomständer som helt enkelt inte får plats på tandraden. Tandutdragning är ett vanligt ingrepp inom allmän tandvård som vi har stor erfarenhet av.

GÖR DET ONT ATT DRA UT EN TAND?

Tanken på att dra ut en tand kan kännas obehaglig, men idag är det oftast en smärtfri behandling med lättare komplikationer som svullnad och ömhet. Borttagna tänder kan vanligtvis ersättas med implantat eller protes, om man så skulle vilja. 

Efter en tandutdragning är det viktigt att hålla rent runt såret. Du ska därför inte dricka, äta eller röka minst två timmar efter ingreppet. De kommande dagarna kan det också vara bra att äta mjuk och lättuggad mat, och undvika att tugga på den sida där tanden suttit.

BOKA TID FÖR TANDUTDRAGNING

Vill du boka tid hos oss för undersökning kan du göra detta genom att ringa, mejla eller besöka vår onlinebokning. Vi hjälper dig med tandutdragning och annan allmän och akut tandvård i Uppsala.