Skalfasader Uppsala

För dig som är intresserad av estetisk tandvård för att korrigera formen på dina tänder kan skalfasader vara rätt metod för dig. Skalfasader är ett tunt porslinsskal som fästs på tandens framsida, och används bland annat för att dölja mindre sprickor, stora glipor, ojämna eller missfärgade tänder.

Skalfasader ger ett naturligt resultat

Skalfasader är tåliga och kan hålla upp till 20 år. Man bör dock inte slita eller dra i saker med hjälp av tänderna, då skalfasaderna kan skadas av sådana rörelser. Skalfasader ger ett naturligt resultat, med fördelen att de inte missfärgas av mat och dryck som kaffe och rödvin till skillnad från dina tänder. Många väljer också att kombinera insättningen av skalfasader med en tandblekning för ett ännu snyggare resultat. 

Skalfasader tillverkas av en tandtekniker som framställer det tunna porslinsskalet. Sedan tar det ungefär en vecka innan ditt nya leende är på plats. Dessa formas efter dina egna tänder, vilket gör att passformen och utseendet på dina skalfasader passar in perfekt. Det är också möjligt att genomföra justeringar efteråt ifall du inte skulle vara helt nöjd.

Vi kan berätta mer om skalfasader

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna för mer information om skalfasader eller annan estetisk tandvård i Uppsala. Ring oss på 018-25 36 00 eller boka en första grundläggande undersökning via vår onlinebokning.